Blog Details

ESG Environmental / Fără categorie / Cum Reciclam Deseurile Alimentare si Resturile Organice

Cum Reciclam Deseurile Alimentare si Resturile Organice

Categorie: 

Cu o populatie de peste 7,7 miliarde de oameni, planeta noastra se confrunta cu un nivel foarte ridicat de poluare. Stim ca este destul de greu sa luam toate masurile necesare pentru a ameliora poluarea. Insa, putem sa ne bazam pe cele mai la indemana practici de restabilire a mediului. Cum ar fi reducerea cantitatii de gunoi format din resturi alimentare.

Cum reciclam deseurile alimentare si resturile organice?

In timp ce jumatate din populatie sufera din cauza foametei, cealalta jumatate arunca anual tone de alimente alterate si resturi de alimente ce afecteaza serios mediul. Oricare dintre noi putem lua masuri in acest sens. Spre exemplu, puteti dona surplusul de alimente ce nu va putea fi consumat pana la data expirarii. De asemenea, reciclarea deseurilor alimentare reprezinta o necesitate pentru sanatatea noastra si a naturii. Cele mai eficiente masuri de reciclare a resturilor organice sunt:

  1. Compostarea alimentelor este o solutie eficienta de reciclare atat pentru cei ce stau la curte, cat si la apartament. Acestia pot valorifica resturile alimentare cu ajutorul unui compostor de alimente ce poate fi amplasat in interiorul locuintei. Compostul obtinut se utilizeaza pentru imbogatirea pamantului din ghiveci sau gradina.
  2. Evitati risipa de alimente adoptand solutii practice, cum ar fi:

-intocmiti liste de cumparaturi;

-cumparati cu chibzuinta;

-gatiti cantitatea adecvata facand un meal plan;

-congelati pentru a pastra mancarea mai mult timp;

-donati surplusul de mancare celor nevoiasi.

Utilizarea compostoarelor de alimente

Reciclarea deseurilor biodegradabile este o joaca de copii. Mai ales daca utilizam un mijloc de reciclare compostorul. Procesul de reciclare al resturilor alimentare consta in depozitarea lor in acest container special ce va face ca resturile organice sa fermenteze si sa se transforme in compost. Astfel, compostorul reprezinta solutia ideala ce sta la indemana oricui doreste sa contribuie la conservarea naturii si a calitatii vietii noastre. Acesta poate fi achizitionat in diverse marimi, fiind extrem de util pentru orice tip de locuinta sau pentru marile companii.

Be the first to comment