Blog Details

ESG Environmental / Fără categorie / Primul Pas Spre Un Mediu Mai Bun – Reciclarea Deseurilor Organice

Primul Pas Spre Un Mediu Mai Bun – Reciclarea Deseurilor Organice

Categorie: 

Deseurile biodegradabile constituie cea mai mare parte din gunoiul menajer pe care il aruncam zilnic. Gestionarea lor in locuri neadecvate degradeaza mediul inconjurator si emite mirosuri neplacute. Solutia in acest caz este compostarea deseurilor organice si reintroducerea lor in lantul trofic. Desi suna ca un proces destul de greu de realizat, este, de fapt, o activitate extrem de simpla ce poate fi realizata de oricare dintre noi.

Ce este compostarea?

Compostarea este un procedeu de reciclare integrat care aduce beneficii solide pentru mediu, oameni si mediu. Prin definitie, acesta reprezinta digestia aerobica a deseurilor organice provenite din gospodarii. Cu sprijinul oxigenului, deseurile vegetale si resturile alimentare se vor integra intr-o materie organica numita compost. Acesta poate fi intrebuintat drept fertilizator natural pentru gradina proprie sau plantatii si gradini comunitare. Pentru realizarea cat mai rapida si ecologica a acestuia este nevoie de un dispencer de reciclare a deseurilor casnice, cunoscut sub denumirea de compostor.

De ce sa reciclam resturile organice?

Printr-un efort minim, scapam de o multime de probleme ce ne pot afecta sanatatea. Depozitarea iresponsabila a deseurilor alimentare contamineaza sursele de apa potabila si vietuitoarele acvatice. Arderea lor emite gazul metan care afecteaza clima si culturile de teren.

Sunt sute de motive pentru a recicla resturile alimentare si deseurile vegetale. Scapam de o mare parte din cantitatea de gunoi din gospodarie, imbogatim solul in mod natural, protejam plantele, sustinem mediul si, nu in ultimul rand, este gratis!

Cea mai eficienta metoda de compostare

Cea mai eficienta metoda de compostare este utilizarea unui dispozitiv special de depozitare a resturilor organice. Acesta este cunoscut sub denumirea de compostor si poate fi achizitionat atat pentru casa, apartament si companii mari deoarece vine in marimi diverse. Folosirea unui astfel de dispozitiv este extrem de practica si utila:

– reduce vizibil cantitatea de gunoi produsa in gospodarie;

-poate stoca o cantitate mare de resturi alimentare;

-fermentarea acestora se realizeaza rapid si fara miros;

-rezulta compost, ce poate fi folosit drept ingrasamant natural pentru sol.

Be the first to comment